Renovatie rijksmonument – Koningslaan 32, Amsterdam

Op dit moment werken we mee aan de renovatie van een monumentaal pand aan de Koningslaan 32 in Amsterdam. Hier worden vier high-end appartementen ontwikkeld.

Wij zijn hier verantwoordelijk voor de afbouw en coördinatie van drie van deze vier luxe appartementen. De opdracht was ons in januari 2018 gegund door projectontwikkelaar REB Projects B.V. uit Amsterdam.

Het pand werd in 1912 gebouwd als drievoudige villa (Koningslaan 32-36). De architect is Joseph Crouwell (1885-1962). Deze begon zijn carrière als medewerker van de architecten De Bazel en Berlage. In 1911 vestigde Crouwell zich als zelfstandig architect in Amsterdam. Het pand aan de Koningslaan 32-36 was een van zijn eerste werken. Crouwell werkte hierbij samen met beeldhouwer Joseph Mendes da Costa. Mendes da Costa was bekend voor zijn kleine beeldhouwwerken van dieren. Op de voorgevel van het pand zijn nog goed bewaarde draagtegels met dierafbeeldingen (Aap) terug te zien.

Bij het uitvoeren van de opdracht moeten we rekening houden met het behoud en, waar nodig, in ere herstellen van authentieke elementen. De werkzaamheden zullen tot in 2019 voortduren waarbij elk appartement afzonderlijk wordt opgeleverd.

Opdrachtgever: REB Projects B.V.

Datum: 2018 – heden

Type: Monumentaal pand